Autosalon Brussel 2020: Tesla line-up

Autosalon Brussel 2020: Tesla line-upBij Tesla vinden we enkel en alleen zuiver elektrische (en hightech!) wagens op het Autosalon van Brussel.

Als enige automerk (Smart even buiten beschouwing gelaten) kan Tesla terugvallen op een volledig gamma aan zuiver elektrische wagens. De strenge(re) Europese milieuwetgeving die in 2020 van kracht gaat heeft dan ook geen invloed op het gamma van de Amerikaanse EV pionier. Toch staat deze eveneens voor een veelbelovende toekomst met allerhande nieuwigheden, op het 98ste Autosalon van Brussel blijft het anderzijds wel bij een Model 3, Model S en Model X.

Daardoor zal de op de Heizel geen Tesla Roadster, Cybertruck of Model Y zien maar dat mag de pret niet drukken. De Model S luxeberline en Model X SUV (die mét vleugeldeuren) draaien al enkele jaren mee maar blijven een interessante mogelijkheid binnen het elektrische aanbod gezien hun riant rijbereik.

Toch zal de compactere Model 3 het merendeel van de verkoop op zich nemen gezien het meer toegankelijke prijskaartje van minimaal 48.800 euro. Dan krijg je een Model 3 “Standard Range Plus” met een elektrisch rijbereik van 409 km (WLTP), topsnelheid van 225 km/u en 0-100 sprinttijd van 5,66 seconden. Al is er ook keuze tussen een Model 3 Long Range (560 km rijbereik, vanaf 58.300 euro) en Model 3 Performance (530 km rijbereik, vanaf 63.900 euro).

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...