Autosalon Brussel 2020: Seat + CUPRA line-up

Autosalon Brussel 2020: Seat + CUPRA line-upSeat zet met de Mii Electric en Tarraco PHEV haar elektrificatie in de spotlights op het Autosalon van Brussel 2020!

Ook voor Seat zal 2020 een belangrijk EV jaar worden met de marktlancering van diverse geëlektrificeerde modellen. De onthulling van een zuiver elektrische el-Born hatchback (de Spaanse ID.3) op het Autosalon van Genève (maart 2020) zal het moment suprême worden, in Brussel doen we het met de Mii Electric stadswagen en Tarraco Plug-in Hybrid.

De compacte Mii Electric laat zijn benzinemotor achterwege en rekent vanaf nu steevast op een 83 pk / 212 Nm sterke elektromotor en 32,3 kWh lithium-ion batterij. Goed voor slechts een 0-100 chrono van meer dan 12 seconden maar wél een elektrische autonomie van 259 km (WLTP). En met een snelle laadpaal neemt het laden minder dan uur in beslag. De jouwe vanaf 21.190 euro.

De Seat Tarraco FR PHEV combineert enerzijds de blitse FR vormgeving met knappe 19” (of 20”) velgen, aangescherpte grille en doorlopende LED achterlichten met anderzijds een milieuvriendelijke en zuinige(re) aandrijflijn. Zo werkt de 1.4-liter TSI viercilinder benzinemotor innig samen met een elektromotor (116 pk) en 13 kWh batterij. Daardoor staat er 245 pk / 400 Nm ter beschikking tezamen met 50 km elektrisch rijbereik en – fiscaal zeer aantrekkelijk – een CO2 uitstoot van minder dan 50 g/km!

Seat neemt de populaire Arona, Ibiza, Leon, Ateca en Tarraco uiteraard ook mee naar de Heizel, hetzij in speciale uitvoeringen die een aangedikte basisuitrusting bieden in ruil voor een scherpe prijs. Daarbij zal de nodige aandacht uitgaan naar de Arona met 1.0-liter TGI (CNG) motor op aardgas!

Het sportieve submerk CUPRA presenteert in Paleis 11 haar enigste model, de CUPRA Ateca, met een 300 pk sterke 2.0-liter benzinemotor. Dezelfde potente aandrijflijn vinden we terug in de praktische Leon ST Cupra!

Line-up Seat + CUPRA @ Autosalon 2020
Seat Mii electric Plus
Seat Tarraco FR PHEV

Seat Arona Limited Edition
Seat Arona TGI Move ! (CNG)
Seat Ibiza Move!
Seat Leon 5d Ultimate FR+
Seat Ateca Move!
Seat Ateca FR Limited Edition
Seat Tarraco Xcellence

CUPRA Ateca
Seat Leon ST Cupra

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...