Autosalon Brussel 2020: Polestar line-up

Autosalon Brussel 2020: Polestar line-upNieuwkomer Polestar presenteert op het Autosalon van Brussel 2020 het volledige gamma!

Voor het eerst tekent Polestar present als “onafhankelijk merk” op het Autosalon. In Paleis 5 zullen ze de nodige aandacht opeisen met hun gloednieuwe – en bijzonder blitse – bolides. Het gamma telt vandaag de dag twee modellen (gemakkelijkshalve de 1 en 2) die beiden aanwezig zullen zijn.

Vooral de aanwezigheid van de Polestar 2 is mooi, de (pre)productie daarvan is maar pas opgestart in het Chinese Luqiao en de eerste klantenexemplaren verwachten we pas in mei. Al passeerde deze zuiver elektrische fastback reeds in Brussel met zijn 78 kWh batterij, 408 pk sterke elektromotor en rijbereik van 500 km!

Binnenin is er niet enkel veel ruimte (meer dan 450 liter bagage) voorhanden, niemand minder dan Google lanceert hier het Android Auto besturing/infotainmentsysteem. Bestellingen worden opgenomen aan 58.000 euro voor de rijkelijk uitgeruste Launch Editions, om de productiedoelstelling van 50.000 stuks jaarlijks te halen zullen daar later ongetwijfeld meer toegankelijke (lees: goedkopere) uitvoeringen bijkomen.

De Polestar 1 is met een (full option) vanafprijs van 157.500 euro niet voor iedereen weggelegd, wel krijg je in ruil een strakke en 608 pk sterke bolide met een riant elektrisch rijbereik van 125 km (WLTP!) terwijl er tegelijk een benzinemotor/tank paraat staat waardoor je zonder problemen naar het Zuiden van Frankrijk kan cruisen.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...