BMW ondersteunt nu ook Android Auto (2020)

BMW ondersteunt nu ook Android Auto (2020)Na Apple CarPlay biedt BMW nu ook (draadloze) ondersteuning voor Android Auto.

Desondanks de hypermoderne, haarscherpe en functionele Live Cockpit met BMW Operating System 7.0 en de BMW Connected toepassing ondersteunt de Duitse premiumconstructeur uit München vanaf midden 2020 nu ook Android Auto en bijhorende Google Assistent. Het soortgelijke Apple CarPlay is al een tijdje optioneel beschikbaar maar wegens vraagtekens omtrent veiligheid werd Android Auto geblokkeerd. Het is onduidelijk of Google hiervoor technische inspanningen heeft moeten leveren al zal dat een zorg zijn voor hun vele smartphonegebruikers.

De integratie van innovatieve smartphone connectiviteit (denk aan Waze, Google Maps, Spotify en Coyote) is goed nieuws, extra aangenaam is het feit dat BMW – net zoals bij Apple CarPlay – voor een draadloze connectiviteit tekent. Daardoor hoef je geen beroep te doen op een fysieke kabel al hou je deze toch best nabij gezien de stevige inspanningen (lees: de nodige batterijcapaciteit) die je telefoon hiervoor moet leveren.

Naast toekomstige BMW’s verwachten we dezelfde beschikbaar voor BMW M’s, BMW i’s, MINI’s en Rolls Royce’s.

BMW ondersteunt nu ook Android Auto (2020)

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...