Officieel: Audi RS5 + RS5 Sportback facelift (2019)

Officieel: Audi RS5 + RS5 Sportback facelift (2019)Ook de Audi RS5 wordt uiteraard opgefrist.

Na de facelift voor de reguliere A4 en A5 modellen, snelle S4/S5 TDI varianten en potente RS4 Avant mag de Audi RS5 familie uiteraard niet achterblijven. De RS5 Coupé en RS5 Sportback krijgen nu dus ook de aangescherpte grille, standaard LED lichtblokken (optioneel LED Matrix of laserlichten) en nieuwe personaliseringsmogelijkheden zoals de Turbo Blue en Tango Red koetswerkkleuren, 19” lichtmetalen velgen (optioneel 20”), koolstofvezel accenten rondom of een koolstofvezel dak wat voor 4 kg gewichtsbesparing zorgt bij de RS5 Coupé.

Wanneer je instapt in de vernieuwde Audi RS5 springt (hopelijk) het vernieuwde 10” infotainmentsysteem in het oog, vanaf nu mét touchscreen! De digitale tellerpartij (Audi Virtual Cockpit) is nog steeds optioneel en biedt een exclusief RS menu.

Onder de langgerekte motorkap ligt opnieuw de 2.9-liter V6 met 450 pk / 600 Nm (208 g/km CO2) in combinatie met quattro vierwielaandrijving en de 8-traps Tiptronic sportautomaat. Goed voor een 0-100 sprint in slechts 3,9 seconden en topsnelheid van 280 km/u.

De vernieuwde Audi RS5 staat spoedig in de catalogus, vermoedelijk aan een vanafprijs van 84.000 euro. De technisch gerelateerde – en praktischere – RS4 Avant is er vanaf 82.000 euro!

Lees hier onze rijtest met de Audi RS5 Sportback!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...