Productie Aston Martin DBX (2019) van start

Productie Aston Martin DBX (2019) van startAston Martin’s nieuwe fabriek in Wales is klaar voor de productie van de DBX SUV!

Naast een blits en vooral sportief gamma met de Vantage, DB11 en DBS Superleggera maakt Aston Martin zich klaar voor de marktlancering van haar allereerste SUV, de DBX! Net zoals Maserati, Porsche, Bentley en Lamborghini moet deze functionele en doordachte toevoeging voor het nodige succes zorgen, de verwachtingen zijn zodanig groot dat ze speciaal voor de DBX een gloednieuwe fabriek optrokken in St Athan te Wales.

Na drie jaar bouwen is de fabriek nu volledig klaar om de DBX te produceren, midden 2020 moeten de eerste exemplaren van de Aston Martin SUV afgeleverd worden. De Belgische vanafprijs zou rond de 200.000 euro in basistrim liggen maar ook hier zijn er heel wat mogelijkheden inzake personalisatie die de prijs kunnen opdrijven.

Elke Aston Martin DBX krijgt momenteel de 4.0-liter V8 AMG ingelepeld met 550 pk in combinatie met een 9-traps automaat en vierwielaandrijving, indien er voldoende vraag zou zijn voor een V12 uitvoering kan dat technisch gezien zeker lukken. Een plug-in hybride variant zou anderzijds ook niet onlogisch zijn!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...