Officieel: McLaren 620R (2019)

Officieel: McLaren 620R (2019)De McLaren 620R is een 620 pk sterke straatversie van de 570S GT4 racewagen!

De Sports Series familie van McLaren heeft een nieuwe topversie die zich boven de 600LT en 600LT Spider zal positioneren. De 620R is geïnspireerd op de 570S GT4 racewagen en dat zie je snel aan de prominente (instelbare) spoiler uit koolstofvezel en aangepaste neus. Rondom bespeuren we 19”/20” velgen met sportief Pirelli Trofeo R rubber al kan je die zonder al te veel problemen inwisselen voor semi slicks.

Qua kleurstelling kan je kiezen tussen McLaren Orange (met witte accenten), Silica White of Onyx Black (met oranje accenten) met desgewenst de nodige (race)stickers, het MSO team staat eveneens paraat voor de nodige personalisatie.

In het interieur van de 620R ontbreekt er tapijt, handschoenkastje, airco, navigatie en het audiosysteem al kan je deze wel (gratis!) terug toveren. In het verticale infotainmentsysteem zit een specifiek menu voor je trackprestaties goed te kunnen volgen, desgewenst met een driedelige camerasetup die gepaste beelden schiet. De lichtgewicht zetels komen standaard met zespunts gordels terwijl de racesfeer aangescherpt wordt door specifieke deurhendels (lees: touwtjes) en koolstofvezel schakelflippers.

Zoals de naam doet vermoeden levert de 3.8-liter V8 hier 620 pk en 620 Nm waarmee je in minder dan 3 seconden aan 100 km/u zit. De topsnelheid ligt boven 200 mph (wat 320 km/u is) en dankzij koolstofkeramische remschijven sta je vervolgens ook terug snel stil.

In vergelijking met een reguliere 570S doet de 620R het 30 kg lichter, 50 pk / 20 Nm krachtiger en is er véél meer downforce voorhanden. De tot 350 exemplaren gelimiteerde productie van de 620R start in februari, in ruil voor minimaal 305.000 euro kan je bij McLaren Brussels in Ukkel één van de twee beschikbare Belgische exemplaren op de kop tikken. Inclusief een trackday om je blitse bolide in optimale omstandigheden te leren kennen!

Lees hier onze rijtest met de McLaren 570S Spider!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...