Autosalon van Brussel 2020: alle nieuwigheden & premièresHet Autosalon van Brussel verwelkomt begin 2020 de nodige internationale nieuwigheden!

De Brussels Motor Show – ’t Autosalon in de volksmond – creëert een perfecte aangelegenheid voor zowel consument als constructeur om zowel het volledige gamma (in detail) te ontdekken als de meest interessante modellen te presenteren. Het is dan ook de gewoonte dat menig landgenoot om richting de Heizel te trekken en daar alle modellen te ontdekken, om extra aandacht te genereren voorzien de meeste merken enkele Europese of zelfs wereldpremières.

De term “première” mag je meestal met enige korrel zout nemen, toch is het opmerkelijk dat organisator FEBIAC en de Belgische automerken zoveel nieuwigheden kunnen/mogen presteren. Dat benadrukt nogmaals het commercieel belang van het Autosalon en biedt het gebeuren enig toekomstperspectief … in tegenstelling tot andere Europese autosalons.

Onderstaande lijst is niet finaal en zal aangevuld worden, daarnaast weten we dat zowel BMW als MINI nog een grote verrassing achterhouden voor op 9/01 zelf!

Wereldpremières
Audi A5 Sportback 40 g-tron
Nissan Juke
Mercedes GLA
Opel Insignia facelift
Renault Clio E-Tech hybride
Renault Captur E-Tech plug-in hybride
Renault Espace facelift

Europese premières
Audi e-tron Sportback (made in Belgium!)
BMW 2 Reeks Gran Coupé
BMW M8 Gran Coupé
Ford S-Max en Galaxy facelift
Mazda2
Mazda CX-30
MINI JCW GP
Jaguar F-Type
Land Rover Discovery PHEV
Range Rover Evoque PHEV
Skoda Octavia + Octavia Combi

Noemenswaardige Belgische premières
BMW 3 Reeks Touring
BMW X6 M
Ford Puma
Ford Kuga
Land Rover Defender