Officieel: Mercedes GLE350de Coupe plug-in hybride (2019)

Officieel: Mercedes GLE350de Coupe plug-in hybride (2019)Net zoals de GLE350de krijgt ook de Mercedes GLE Coupé een dieselplug-in hybride met een zuiver elektrisch rijbereik van meer dan 82 km!

In tegenstelling tot de GLC Coupé kon je de vorige generatie GLE Coupé niet verkrijgen met een milieuvriendelijke plug-in hybride aandrijflijn, iets dat Mercedes nu rechtzet bij de tweede generatie GLE Coupé. Net zoals de technisch gerelateerde GLE350de rekent de GLE350de Coupé op een 2.0-liter viercilinder diesel (!), 100 kW sterke elektromotor, 31,2 kWh batterijpack, slimme vierwielaandrijving en negentraps automaat. Tezamen goed voor een gecombineerd vermogen van 320 pk / 700 Nm, 0-100 sprint in 6,9 seconden en topsnelheid van 210 km/u!

Dankzij de slimme positionering van de batterijen en handige rijhulpmiddelen gaat deze lifestyle SUV zo efficiënt mogelijk om met de beschikbare energie, een proces dat je ook mooi kan volgen in de aangepaste boordcomputer. In ideale omstandigheden creëer je ongeveer 90 km zuiver elektrisch rijbereik, dit bij een fiscaal aantrekkelijke CO2 uitstoot van minimaal 30 g/km! Zelfs met 3.500 kg sleepvermogen! Aan een snellader (DC) moet je bovendien maar 30 minuten rekenen om van 10% naar 100% te gaan.

Een Belgische prijs voor de GLE350de 4MATIC Coupé is nog niet beschikbaar, wel betaal je minimaal 78.529 euro voor de GLE350de plug-in hybride. Reken daar enkele duizenden euro’s bij voor de aflopende daklijn en sportievere uitstraling. Tegen de lente van 2020 verwachten we de GLE350de Coupé in de Mercedes’ showroom.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...