Autosalon Brussel 2020: Volvo Line-up

Officieel: Volvo XC40 T5 Twin Engine plug-in hybride (2018)Volvo zet anno 2020 volledig in op hybrides en duurzaamheid, iets dat we perfect zullen zien op het Autosalon van Brussel 2020.

Volvo zal tijdens het Autosalon van Brussel 2020 neerstrijken in Paleis 5 – in tegenstelling tot het Autosalon van Los Angeles – met het volledige gamma. We bespeuren in de officiële communicatie geen XC40 Charge (de gloednieuwe en 100% elektrische variant) maar gezien het potentieel én Belgische productie zou dat wel nog kunnen veranderen. De XC40 T5 Twin Engine plug-in hybride is er wel al sowieso bij, mooi geflankeerd door de succesvolle T3 en D3 motorisaties.

Hoger in de Volvo hiërarchie vinden we de 60 familie waarvan we een resem Twin Engine’s  (lees: plug-in hybrides) mogen verwachten op de Heizel, in het geval van de S60 en XC60 is dat zelfs in de Polestar Engineered uitvoering. Verwacht hier geen (babyblauwe) hot hatches zoals vroeger maar een sportievere afstelling van automaat, gasrespons en ophanging. Avonturiers zullen dan weer blij zijn met de praktische V60 Cross Country!

Van de Zweedse topmodellen is de opgefriste XC90 B5 misschien wel de meest interessante (en nieuwste!) waarbij de 2.0-liter viercilinder turbodiesel (beperkte) hulp krijgt door middel van elektrificatie.

Het sportieve en vooral elektrische submerk Polestar is eveneens aanwezig op het Autosalon van Brussel 2020!

Line-up Volvo @ Autosalon 2020
Volvo XC40 T3
Volvo XC40 T5 Twin Engine (plug-in hybride)
Volvo XC40 D3

Volvo S60 T6 Twin Engine
Volvo S60 T8 Twin Engine Polestar Engineered
Volvo V60 T4
Volvo V60 Cross Country T5 Polestar Engineered
Volvo XC60 T4
Volvo XC60 T8 Twin Engine Polestar Engineered

Volvo S90 T8 Twin Engine
Volvo V90 T4
Volvo V90 Cross Country T5
Volvo XC90 B5 (diesel hybrid)

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...