Video: CarWOW test de Audi RS6 Avant (2019)

Video: CarWOW test de Audi RS6 Avant (2019)Wat heb je meer nodig dan een 600 pk sterke én praktische Audi RS6 Avant?

SUV’s mogen dan nog een hogere zitpositie (= gemakkelijke instap, goede zichtbaarheid en extra veilig gevoel) bieden … door hun extra bodemvrijheid verbruiken ze niet enkel (onnodig) meer, ze maken het geheel ook net wat minder dynamisch. De klassieke break komt minstens even praktisch/functioneel voor de dag, in het geval van de nieuwe Audi RS6 Avant komt daar nog een karrenvracht aan vermogen, grip, gadgets, rijhulp en connectiviteit bij!

Het merendeel van die gadgets kan je ook verkrijgen in een klassieke A6 Avant (of technisch gerelateerde A6 Berline, A6 Allroad, A7 Sportback en consorten), de potente 4.0-liter V8 is exclusief voorbehouden aan dit blitse Audi Sport product. Momenteel goed voor 600 pk / 800 Nm waardoor je in 3,6 seconden alreeds aan 100 km/u zit, met het nodige budget kan je de topsnelheid van 250 km/u ook nog verhogen tot 305 km/u!

Om het visuele verschil met de eerdergenoemde reguliere A6 Avant voldoende duidelijk te maken voor je buurman/schoonmoeder krijgt de RS6 Avant ondermeer een agressief ogende voorbumper, 21” à 22” lichtmetalen velgen, rode remklauwen, twee ovalen uitlaatmonden en de nodige chroom/koolstofvezel accenten mee. Voor de interieurafwerking kan je eveneens beroep doen op dergelijke “sportieve” materialen.

De nieuwe Audi RS6 Avant is er vanaf 120.000 euro en positioneert zich rechtstreeks tegen de Mercedes-AMG E63 … en BMW M5 Berline in afwachting (?) van een praktische M5 Touring.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...