Officieel: Hyundai Vision T Concept (2019)

Officieel: Hyundai Vision T Concept (2019)Met de Vision T Concept kijken we vooruit naar de toekomstige generatie Hyundai Tucson SUV!

Op de Los Angeles Auto Show zagen we voornamelijk blitse en potente auto’s (lees: duur/exclusief) verschijnen, Hyundai stelt er anderzijds de Vision T voor. Een conceptuele voorbode van “een nieuwe generatie SUV” wat we kunnen vertalen in een nieuwe Tucson die midden 2020 op de planning staat.

De Vision T Concept maakt indruk met zijn hoekig lijnenspel, vierdelige LED dagrijverlichting, camera’s als zijspiegels en een futuristische (en reusachtige) grille die opent/sluit wanneer er (extra) koeling nodig is. Interieurbeelden werden er niet vrijgegeven, wel is er een milieuvriendelijke BlueDrive plug-in hybride aandrijflijn voorhanden.

Een dergelijke motorisatie ontbreekt momenteel bij de Hyundai Tucson, iets dat de Europese Koreanen tegen 2020 (of kort erna) zullen rechtzetten. Ook een zuiver elektrische variant behoort zeker en vast tot de mogelijkheden naast klassieke benzine- en dieselmotoren. In vergelijking met de huidige Tucson zal de toekomstige – vierde! – generatie ongeveer 10 cm groter uitvallen wat een gunstige invloed heeft op de binnen/bagageruimte.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...