Preview: elektrische BMW i4 (2021)

Preview: elektrische BMW i4 (2021)Tegen 2021 wil BMW een zuiver elektrische (premium) i4 berline in de gammafolder mét 600 km rijbereik!

Met de zuiver elektrische i3 en plug-in hybride i8 had BMW een blitzstart genomen in het elektrische segment, erna viel het allemaal wat stil. München werkt intussen hard aan een nieuw EV hoofdstuk, in 2020 moet er zo een elektrische iX3 SUV beschikbaar zijn. Daarna mogen we meer elektrische uitvoeringen van bestaande varianten verwachten in tegenstelling tot de unieke BMW i modellen van vandaag de dag.

Daarnaast staat er een iNEXT op de planning voor 2021 die zich zal ontpoppen als een luxueuze iX5, interessanter is misschien wel de meer toegankelijke i4 (elektrische 4 Gran Coupé) die rijplezier, premium kwaliteit, comfort, hoogstaande technologie én een emissievrije aandrijflijn wil combineren. Daarvoor rekent de BMW i4 op de vijfde generatie eDrive technologie met een 530 pk sterke elektromotor (vermoedelijk twee exemplaren, één per as). Dat zorgt – aldus de blauw/witte premiumconstructeur – voor een 0-100 sprint in 4 seconden en topsnelheid van méér dan 200 km/u. Designmatig kijken we naar de i Vision Dynamics Concept voor de nodige invloeden.

Een moderne (en in huis gebouwde!) batterij van 80 kWh (goed voor 550 kg) moet in de i4 voor een rijbereik van 600 km zorgen. Snelladen kan tot 150 kW waardoor je in zes minuten ongeveer 100 km rijbereik kan krijgen, aan een reguliere laadpaal/wallbox/stopcontact calculeer je best nog steeds enkele uren in. De eerdergenoemde iNext (iX5) zou hetzelfde rijbereik ambiëren met een 120 kWh batterij!

De BMW i4 zal van de band rollen in München waar ze ook de reguliere Drie’s en Vier’s bouwen. Als uitgelezen concurrent kijken we vooral richting de populaire Tesla Model 3.

Momenteel heeft BMW met de X1 xDrive25e, X3 xDrive30e, X5 xDrive45e, 225xe Active Tourer, 330e Berline, 530e Berline en 745e limousine reeds een breed gamma aan efficiënte/zuinige plug-in hybrides in de aanbieding, tegen 2023 moeten er maar liefst 25 geëlektrificeerde modellen beschikbaar zijn. In de toekomst zal waterstof daar ongetwijfeld deel van uitmaken.

Preview: elektrische BMW iX3, i4 en iNEXT (2020)

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...