Preview: nieuwe Maserati met middenmotor (2020)

Preview: nieuwe Maserati met middenmotor (2020)Wélke model met middenmotor zal Maserati in mei 2020 onthullen?

Om het de autojournalistieke wereld gemakkelijk te maken stuurde Maserati zélf spyshots door van een “mule” (een ontwikkelingsvoertuig met nieuwe technologie in een niet-definitieve koetswerkbouw).

Met (hopelijk) een nieuwe GranTurismo en productiemodel van de knappe Alfieri concept op komst is dat niet geheel onlogisch, wél dat Maserati spreekt over een “centraal geplaatste motor” (lees: middenmotor, méér sportwagen dan GT) en “gloednieuwe en zelfontwikkelde motor met innovatief verbrandingssysteem” (lees: hybride?). Het zou bovendien over een modulaire motorenfamilie gaan waardoor we diverse uitvoeringen mogen verwachten, allemaal exclusief voorbehouden voor modellen met een Maserati drietand voorop.

Wie de vormgeving van deze mule bekijkt komt snel uit bij de Alfa Romeo 4C. Die is intussen op pensioen gestuurd bij Alfa Romeo waardoor Maserati die technische basis misschien kan overnemen of zelfs vergroten voor een 6C (zescilinder) te kunnen plaatsen. De laatste Maserati met middenmotor was bovendien de MC12 (op basis van de Ferrari Enzo) wat de verwachtingen relatief hoog leggen.

Zoals de camouflage al weggaf, het is aftellen naar mei 2020 voor meer informatie.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...