Officieel: Mercedes-AMG GLS63 (2019)

Officieel: Mercedes-AMG GLS 63 4MATIC+ 612 pk SUV (2019)De kolossale Mercedes GLS SUV krijgt de gekende AMG 63 make-over met 612 pk.

In China zal Mercedes spoedig de GLS Maybach onthullen, op het Autosalon van Los Angeles ziet de krachtige AMG 63 uitvoering het daglicht.

De grootste telg binnen de brede AMG familie doet het met de gekende Panamericana grille, dikke velgen (tot maximaal 23”!), brede heupen en een vierdelige (en luidkeelse!) sportuitlaat. Binnenin heb je nog steeds MEGA veel ruimte ter beschikking naast de nodige gadgets, kwalitatieve materialen en een hoogstaande afwerking, desgewenst met sportieve details zoals chroom, alcantara, contrastende stiknaden en koolstofvezel.

De nieuwe Mercedes-AMG GLS 63 4MATIC+ rekent op de 4.0-liter V8 met twee turbo’s, goed voor 612 pk / 850 Nm (zoals de E63 S AMG). Vierwielaandrijving (4MATIC) en een 9-traps automaat (AMG 9SPEEDSHIFT TCT) met sportievere afstelling zorgen voor een optimale krachtontplooiing, de luchtvering zorgt op elk moment voor het gepaste comfort. De Duitse kolos doet 0-100 in 4,2 seconden (!) en bij 250 km (of 280 km/u via de AMG Driver’s package) zit je op de topsnelheid. Een 48V EQ Boost mild hybride systeem zorgt voor extra zuinigheid en prestaties.

Tegen de lente van 2020 verwachten we de Mercedes-AMG GLS63 in de betere Das Haus showroom, een Belgische vanafprijs is er momenteel nog niet.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...