Officieel: Mercedes-AMG GLE63 (2019)

Officieel: Mercedes-AMG GLE63 4MATIC+ SUV (2019)Na de GLE53 AMG en potente GLE580 komt Mercedes nu met de befaamde GLE63 AMG naar buiten, desgewenst met 571 pk of 612 pk!

De vierde generatie Mercedes GLE werd vorig jaar gelanceerd op het Autosalon van Parijs, naar aanleiding van de Los Angeles Motor Show haalt Das Haus nu het doek van de potente 63 AMG uitvoeringen. Deze delen mooi de aandacht met de GLS63 AMG die op dezelfde locatie zijn wereldpremière krijgt, bijna gelijktijdig krijgen we vanuit China de luxueuze GLS Maybach.

Zoals het een échte 63 AMG betaamt is de Mercedes-AMG GLE63 voorzien van de krachtige 4.0-liter biturbo V8. In de “reguliere” versie goed voor 571 pk / 750 Nm, met de S wordt dat maar liefst 612 pk / 850 Nm. Goed voor een nul-naar-honderd sprint en topsnelheid van respectievelijk 4 seconden / 250 km/u en 3,8 seconden / 280 km/u. Met dergelijke prestatiecijfers is zuinigheid misschien niet het belangrijkste, toch is er een 48V EQ Boost mild hybrid systeem voorhanden om waar nodig energie te recupereren en doordacht te hergebruiken.

Net zoals bij de GLS63 AMG zijn luchtvering, sportuitlaat, slimme 4MATIC+ vierwielaandrijving en een negentraps automaat met dubbele koppeling standaard, via de optielijst staan er een resem rijhulp, veiligheid en gadgets ter beschikking om het volledige potentieel van de GLE63 AMG te benutten. Comfortabel cruisen en genieten van het praktisch vernuft van dit GLE topmodel kan eveneens perfect!

Op visueel vlak prijkt er naar goede gewoonte een Panamericana grille vooraan, zijn de heupen een stuk breder en zijn er vier (luidkeelse) uitlaatmonden achteraan. Inzake velgen heb je diverse keuze tot maximaal 22” terwijl er binnenin voldoende ruimte is voor personalisatie.

De bestellijnen gaan spoedig open aan een nog ongedefinieerde vanafprijs, de eerste exemplaren van de Mercedes-AMG GLE63 4MATIC+ verwachten we tegen de lente van 2020 in België! Binnen afzienbare tijd volgt er een soortgelijke 63 AMG uitvoering van de GLE Coupé!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...