Officieel: MINI John Cooper Works GP (2020)

Officieel: MINI John Cooper Works GP (2020)Zeg ja tegen de gloednieuwe – en 306 pk sterke – MINI JCW GP!

Na de eerdere John Cooper Works GP’s uit 2006 en 2013 komt MINI met een derde GP iteratie naar het Autosalon van Los Angeles, tegen maart 2020 moeten ze in Oxford van de band rollen. Slechts 3.000 exemplaren zullen daar gebouwd worden, snel je interesse kenbaar maken voor dit exclusief verzamelitem is de boodschap.

Binnen het reguliere MINI 3-deurs gamma is de 231 pk sterke John Cooper Works het topmodel, de John Cooper Works GP gaat daar met 306 pk / 450 Nm stevig boven. Dankzij de potente 2.0-liter viercilinder TwinPower Turbo benzinemotor doe je 0-100 in 5,2 seconden en bereik je op 265 km/u de onbegrensde topsnelheid. De 8-traps Steptronic automaat zorgt voor een optimale krachtontplooiing richting de vooras (!), dit in tegenstelling tot de even krachtige Clubman JCW en Countryman JCW die op ALL4 vierwielaandrijving rekenen.

Technisch versterkt MINI het prestatiegerichte karakter van de GP met krachtige remmen, extra koeling, 10mm verlaagde sportophanging en een mechanisch sperdifferentieel. Een dubbele sportuitlaat zorgt voor de nodige emotie op auditief vlak!

Visueel komt de MINI John Cooper Works GP behoorlijk agressief voor de dag met een aangepaste voorbumper, blitse 18” velgen met sportief rubber rondom, extra wielbescherming (uit naakte koolstofvezel, mét een specifiek nummer), resem GP badges en een opzichte spoiler. De Racing Gray koetswerkkleur is exclusief voorbehouden voor de GP. Binnenin hoef je niet naar een achterbank te zoeken, die is gestript als gewichtsbesparing.

De nieuwe MINI GP doet een rondje Nürburgring in minder dan 8 minuten wat 30 seconden beter is dan zijn voorganger. Zelf het knappe prestatiepotentieel nagaan kan vanaf 45.000 euro, in combinatie met het comfortpack loopt dat al 3.000 euro op.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...