Officieel: Rolls Royce Cullinan Black Badge (2019)

Officieel: Rolls Royce Cullinan Black Badge (2019)Rolls Royce komt met een sinistere (en 600 pk sterke) Cullinan Black Badge!

Na de Ghost limousine, Wraith fastback en Dawn luxecabriolet komt Rolls Royce nu ook met een Cullinan Black Badge. Met deze sinistere SUV uitvoering mikken ze op een jeugdiger en sportiever cliënteel, een formule die blijkbaar weet aan te slaan. Naast véél zwarte details zijn de 22” gesmede lichtmetalen velgen, rode remklauwen en koolstofvezel (ipv hout) voor het interieur de grootste herkenningspunten. Al kan je nog steeds kiezen voor een kleurrijke contrasterende touch.

De gekende 6.75-liter V12 ligt nog steeds onder de riante motorkap maar werd 30 pk krachtiger waardoor er 600 pk en 900 Nm ter beschikking staat. De 8-traps automaat werd wat scherper afgesteld net zoals de adaptieve ophanging zonder het comfortniveau écht te comprimeren.

Hoeveel een Cullinan Black Badge moet kosten in België is niet direct duidelijk, voor een reguliere Cullinan moet je sowieso 332.750 euro achterlaten bij Rolls Royce Brussels in Overijse!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...