Belgische prijs Seat Mii Electric (2019): vanaf 21.190 euro

Belgische prijs Seat Mii Electric (2019): vanaf 21.190 euroDe compacte Seat Mii gaat full electric met een rijbereik van meer dan 260 km!

Na het zeer magere succes van de compacte Mii opteert Seat nu voor een zuiver elektrisch aanbod. Naast alle lovende woorden omtrent het hippe design, functioneel interieur (251 liter tot 923 liter kofferruimte) en geconnecteerde eigenschappen draait het bij dergelijke zuiver elektrische wagen uiteraard om het rijbereik. Daar kan de Seat Mii Electric terugvallen een bruikbare 259 km (WLTP) al maken de Spanjaarden zich sterk dat de autonomie bij doordacht stadsgebruik kan oplopen tot 358 km!

De aandrijflijn van de Seat Mii Electric omvat een 83 pk / 212 Nm (0 g/km CO2) sterke elektromotor, ééntraps automaat en laag ingewerkt 32,3 kWh lithium-ion accupakket. Daarmee doe je 0-100 km in “slechts” 12,3 seconden en is een topsnelheid haalbaar van 130 km/u. Aan een snelle laadpaal (40 kW gelijkstroom) kan de Mii Electric in minder dan één uur tot 80% geladen worden, aan een 7,2 kW wisselstroomlaadpunt wordt dat ongeveer vier uur.

De Seat Mii Electric is er vanaf 21.190 euro, de beter uitgeruste Mii Electric Plus start aan 22.290 euro. Daarmee is hij een van de goedkoopste elektrische wagens op de markt, al krijgt die zeer binnenkort het gezelschap van zijn Duitse (Volkswagen e-Up!) en Tsjechische (Skoda Citigo-e IV) neef.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...