Officieel: BMW M2 CS (2019)

Officieel: BMW M2 CS (2019)Als uitzwaaimodel van de huidige 2 Reeks Coupé komt BMW met de begeerlijke M2 CS naar buiten, goed voor een 450 pk (!) sterke zes-in-lijn benzinemotor, achterwielaandrijving én handbak!

Met een M2 Coupé en M2 Competition heeft BMW in de voorbije jaren de speelse meerwaardezoeker zeker en vast kunnen plezieren, met de M2 CS (Clubsport, in analogie met de M3 CS en M4 CS) zetten ze de spreekwoordelijke kers op de taart. De blauw/witte premiumconstructeur uit München zal 2.200 exemplaren van de M2 CS bouwen, daarvan komen er 131 naar België en Luxemburg. Intekenen kan aan minimaal 96.500 euro.

Aan de buitenzijde doet de gloednieuwe BMW M2 CS het met een extra lichte motorkap (mét extra luchthapper) uit koolstof, aangepaste grille, lichtgewicht koolstofvezeldak, lichtgewicht 19” velgen (optioneel goud!), spoilerlip uit koolstofvezel en een vierdelige uitlaat. Naast het Misano Blue zijn de koetswerkkleuren beperkt tot Alpine White, Hockenheim Silver en Sapphire Black. Binnenin prijken de nodige M2 CS badges, contrasterende stiknaden, alcantara en – wederom – véél koolstofvezel. De sportzetels uit de M4 CS maken hier ook hun intrede.

De 3.0-liter zes-in-lijn M TwinPower Turbo benzinemotor uit de M2 Competition werd tot 450 pk / 550 Nm gekieteld (+40 pk!), afhankelijk van de transmissie ligt de 0-100 sprinttijd op 4 seconden (7-traps DCT) of 4,2 seconden (manuele zesversnellingsbak). Bij 280 km/u bereik je dankzij het standaard aanwezige M Drivers Package de topsnelheid. Verbruikscijfers (minimaal 9,4 liter per 100 km en 214 g/km CO2) kunnen we hier gerust achterwege laten.

Rijdynamiek (en bijhorend plezier) moet veelvoudig aanwezig zijn bij de M2 CS dankzij de achterwielaandrijving, stevige brok vermogen, toepasselijk Michelin Pilot Sport Cup 2 rubber, adaptieve M ophanging, actief M sperdifferentieel en grijpgrage remmen (met rode klauwen). Voor wie het écht bont wil maken zijn er optioneel koolstofkeramische remschijven beschikbaar.

De marktlancering van de M2 CS is voorzien tegen de lente van 2020, later volgt er nog een circuit only M2 CS racewagen.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...