Preview: Kia Optima (2020)

Preview: Kia Optima (2020)Laat die nieuwe Kia Optima maar komen!

Met de Optima en Optima Sportswagon (SW) speelt Kia momenteel een zeer beperkte rol in het D-segment, niet onlogisch gezien de ijzersterke Duitse concurrenten en het grote lease-aandeel. Met een nieuwe generatie willen de Koreanen het toch nogmaals proberen, in afwachting van de volledige onthulling van het Aziatische zustermodel (K5 Optima) trekken ze de aandacht naar zich toe met blitse teasers.

Op die beelden zien we een aantrekkelijke verschijning met brede Cadenza grille, karaktervolle LED dagrijverlichting, grote velgen, doorlopende LED achterlichten en een coupé-achtige (aflopende) daklijn. Binnenin prijken er  digitale schermen (dashboard+infotainment) en een minimalistische middentunnel. Kia heeft hiermee onze aandacht vast en we hopen dat het uiteindelijke productiemodel voor de Europese markt hier het nodige van weg zal hebben. Daarbij lijkt een grote rol weggelegd voor de plug-in hybride uitvoering in de praktische Optima SW koetswerkvorm.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...