Poll: Porsche Taycan vs Tesla Model S (2019)

Poll: Porsche Taycan vs Tesla Model S (2019)Ongeveer alles en iedereen neemt het wel eens graag op tegen een Tesla, zo ook de gloednieuwe Porsche Taycan in de strafste Turbo S uitvoering!

Met de Taycan heeft Porsche haar elektrische verhaal écht op gang geblazen, zoals een echte sportwagenbouwer het betaamt kwamen eerst de krachtige Taycan Turbo (680 pk) en Taycan Turbo S (761 pk) varianten. Het Amerikaanse Tesla doet alles een beetje anders (lees: tegenstrijdig) maar kan vandaag de dag terugvallen op een adequaat gamma.

In het geval van de Tesla Model S ligt er sowieso een 100 kWh batterij onderin met 610 km (Long Range, vanaf 87.800 euro) of 593 pk (Performance, vanaf 104.700 euro) rijbereik met een 0-100 sprinttijd van 3,8 en 2,6 seconden. De Porsche Taycan Turbo S (vanaf 191.724 euro) doet 2,8 seconden over die stoplichtsprint en haalt een elektrisch rijbereik van 412 km dankzij de 93,4 kWh batterijpack.

Welke EV geniet jouw voorkeur? Primeert het sportieve (en ijzersterke) merkimago van Porsche met bijhorende afwerkingskwaliteit op het geniale, innovatieve en relatief toegankelijke meesterwerk van Elon Musk (CEO Tesla) en de zijne? Jack Rix van Top Gear Magazine helpt je kiezen.

Porsche Taycan vs Tesla Model S

View Results

Laden ... Laden ...

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...