Teaser: Lamborghini Aventador SVR (2020)

Teaser: Lamborghini Aventador SVR (2020)Lamborghini werkt aan een 830 pk sterke track only hypercar op basis van de Aventador.

Tijdens de Lamborghini Squadra Corse World Finals festiviteiten in Jerez (Spanje) kwam de Italiaanse autobouwer met heugelijk nieuws voor 2020, er is namelijk (nog) een straffe Aventador op komst. Deze super sportwagen is ontwikkeld door het Squadra Corse team – net zoals de SC18 Alston – waarbij de (atmosferische!) 6.5-liter V12 maar liefst 830 pk zal genereren. Jammer genoeg zal het geheel niet straatlegaal zijn (circuit only dus). Voor de naamgeving zou er gedacht worden aan SVR gezien de historische connectie met de Miura SVR die volgens een soortgelijk idee het levenslicht zag in ’74.

Specificaties geeft Lamborghini nog niet vrij, wel benadrukken ze aerodynamische en mechanische upgrades met een grote spoiler, luchthapper op het dak, extra verluchtingsgaten op de neus, rolkooi en dergelijke. Niet persé de uitgelezen keuze om wat te flaneren op de Lippenslaan dus.

Midden 2020 moet het eindresultaat klaar en openbaar zijn, vermoedelijk komen er 40 exemplaren voor gefortuneerde klanten. Een eigen raceklasse zoals de Huracan Super Trofeo zit er wel niet in.

Update 11/02/20: soundcheck 1-2-1-2

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...