Preview: Volkswagen Golf GTI (2020)

Preview: Volkswagen Golf GTI (2020)Uiteraard volgt er opnieuw een straffere Volkswagen Golf.

Nu de achtste generatie Golf het daglicht heeft gezien kunnen de Volkswagen ingenieurs zich focussen op de meer exotische uitvoeringen. De 245 pk sterke Golf GTE heeft de voorkeur maar erna zal de Duitse autobouwer uit Wolfsburg werk maken van een nieuwe Golf GTI, Golf GTI TCR en Golf R.

Photoshopper Xtomi geeft ons hier een digitale voorsmaak van de aankomende Golf GTI. Ook die kan terugvallen op een frisse vormgeving, digitaal interieur en moderne rijhulpmiddelen. Vermoedelijk kiest VW opnieuw voor een 2.0-liter TSI viercilinder benzinemotor waarvan het vermogen niet onder de 245 pk zal vallen. Daarbij mogen we een aangedikte vormgeving met 18″/19″ velgen, brede heupen en een subtiele spoiler rekenen. Een krachtigere GTI Performance versie zal vermoedelijk de 265 pk aantikken met daarboven ruimte voor een straffere GTI TCR uitvoering. De Golf R wordt opnieuw het topmodel met minimaal 300 pk en 4Motion vierwielaandrijving.

Eind december staat de nieuwe Volkswagen Golf (mk 8) in de showrooms, midden 2020 mogen we vermoedelijk de nieuwe Golf GTI verwachten.

Lees hier onze rijtest met de Volkswagen Golf GTI TCR!

Preview: Volkswagen Golf GTI (2020)

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...