Officieel: Nissan Ariya Concept (2019)

Officieel: Nissan Ariya Concept EV (2019)Hint Nissan met de Ariya Concept naar een zuiver elektrische SUV?

De showstopper van Nissan op de Tokyo Motor Show is een futuristische “designpreview” van een elektrisch aangedreven SUV. Tussen de regels kunnen we lezen dat de Japanners duidelijk werk maken van een verdere elektrificatie van het gamma, na de Leaf zou de populaire Qashqai wel eens aan de beurt kunnen zijn. Al doet de Ariya Concept het wel met grotere buitenafmetingen (genre Model X, I-Pace, EQC en e-tron).

Nissan spreekt vol enthousiasme over de scherp uitgesneden LED koplampen, prominente grille, doorlopende LED lichtbalk achteraan, blitse 21” velgen, riant aanbod aan actieve veiligheidssystemen, minimalistisch interieur (met 12,3” touchscreen), ProPilot 2.0 rijhulp, automatisch parkeren en doorgedreven connectiviteit van de Ariya Concept. Details omtrent de aandrijflijn, batterijcapaciteit en rijbereik (toch hetgeen waarom het draait bij elektrische wagens) geven ze dan weer niet vrij.

Laat dat productiemodel maar snel komen.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...