Officieel: Lexus LF-30 Electrified Concept (2019)

Officieel: Lexus LF-30 Electrified Concept (2019)Lexus komt (zeer?) binnenkort met haar eerste zuiver elektrische wagen, toch kijken ze al eens vooruit naar 2030 met de bijzonder futuristische LF-30 Electrified Concept!

Lexus – en vooral moederbedrijf Toyota – heeft de laatste jaren/decennia sterk ingezet op de klassieke hybride aandrijflijn en plukt daar dan ook de (vele) vruchten van. Behalve het sterke geloof in waterstof bleven de Japanners relatief ver weg van plug-in hybridetechniek of zuiver elektrische wagens, iets waar ze binnenkort toch op zullen terugkomen. Medio november (Los Angeles Auto Show) zal Lexus haar eerste elektrische model presenteren.

Voor het Tokyo Motor Show gebeuren bracht Lexus anderzijds wel de LF-30 Electrified Concept tot leven, een vooruitblik richting 2030 waarbij rijplezier en een riant rijbereik (110 kWh batterij, 500 km) hand in hand moeten gaan. Al is het vooral de extreme vormgeving van zowel exterieur als interieur die de aandacht naar zich toe trekt.

Heeft Lexus hiermee nu de verwachtingen voor hun eerste EV niet extreem hoog gelegd?

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...