Belgische prijs Volkswagen T-Roc R: vanaf 42.250 euro

Belgische prijs Volkswagen T-Roc R: vanaf 42.250 euroSnelle crossovers hebben anno 2019 overduidelijk hun bestaansrecht.

Vanaf 22.450 euro staat er een Volkswagen T-Roc (1.0 TSI 115 pk) op je oprit, voor het gloednieuwe topmodel moet je toch nog doorsparen tot 42.250 euro. In ruil krijg je daarvoor de funky vormgeving in een sportief jasje, blitse 18” velgen, dubbele uitlaat en een potente 2.0-liter TSI viercilinder in het vooronder. Goed voor 300 pk / 400 Nm!

Dankzij een sportieve afstelling van de zeventraps DSG automaat en 4Motion vierwielaandrijving neemt de 0-100 sprint slechts 4,8 seconden in beslag (dankjewel launch control!), bij 250 km/u zit je aan de (ongelimiteerde) topsnelheid. Dankzij grijpgrage remmen sta je vervolgens ook weer snel stil.

Rationeel gezien is een dergelijke vanafprijs uiteraard aan de stevige kant (om nog maar te zwijgen van enkele broodnodige opties) al is het wel 5.000 euro goedkoper dan een reguliere Golf R die technische basis deelt met de T-Roc R.

Lees hier onze rijtest met de Volkswagen T-Roc!
Lees hier onze rijtest met de Volkswagen Golf R facelift!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...