Officieel: Hyundai iMax N (2019)

Officieel: Hyundai iMax N (2019)De Hyundai N Performance-divisie laat zich gaan met een 406 pk sterke H1!

Met acht zitplaatsen en een ruim interieur biedt de Hyundai H1 vele mogelijkheden op praktisch vlak, sportief zouden we het wel niet direct noemen. Daar past het N Performance team nu een mouw aan met de iMax N waarbij de 2.5-liter viercilinder diesel vervangen wordt door een 3.5-liter V6 benzine met twee turbo’s. Goed voor 406 pk en 555 Nm en een achttraps automaat mét schakelflippers!

Achterwielaandrijving is sowieso aanwezig bij de Hyundai H1 maar bij de iMax N werden alle systemen net wat sportiever afgesteld met ondermeer elektronisch geregelde schokdempers waardoor je met het nodige gedrift rond een circuit kan. De Koreanen claimen bovendien dat er een perfecte gewichtsverdeling is wanneer alle zitplaatsen bezet zijn!

Naast een serieuze motorische/mechanische upgrade werd de Hyundai iMax N op visueel vlak goed aangepast. In navolging van de i30 N en i30 Fastback N werd er gekozen voor een babyblauwe koetswerkkeur met rode accenten, 19” lichtmetalen velgen, sportuitlaat, aangepaste remmen.

Jammer genoeg heeft Hyundai geen verdere productieplannen met de iMax N, wel stelen ze ongetwijfeld de show op de World Time Attack Challenge (19/20 oktober) in Australië!

Lees hier onze rijtest met de Hyundai H1 People!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...