Officieel: Toyota Fuel Cell Mirai Concept (2019)

Officieel: Toyota Fuel Cell Mirai Concept (2019)De tweede generatie Toyota Mirai blijft trouw aan de waterstoftechnologie maar groeit stevig van formaat/vormgeving.

Met slechts twee publieke waterstoftankstations in België blijft de Toyota Mirai uit 2014 een exclusieve verschijning op onze wegen, toch geloven de Japanners volmondig in deze milieuvriendelijke techniek en werken dan ook aan een tweede generatie. Die gooit het visueel over een andere boeg en groeit van een hatchback naar een blitse – achterwielaaangedreven! – berline met vijf zitplaatsen, 20” lichtmetalen velgen en een premium interieurindeling.

Op de Tokyo Motor Show 2019 zal Toyota de Fuel Cell Mirai Concept presenteren die zo goed als productieklaar oogt, vermoedelijk volgt een tastbaar product binnen het jaar! Het rijbereik groeit met 30% dankzij verbeteringen aan het brandstofcelsysteem en grotere waterstoftanks. Daar waar je momenteel met de Mirai ongeveer 350 à 400 km ver geraakt moet dat in de (nabije) toekomst meer dan 500 km worden.

Lees hier onze rijtest met de Toyota Mirai!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...