Belgische prijs Ford Kuga (2019): vanaf 28.300 euro

Officieel: Ford Kuga (2019)De nieuwe Ford Kuga kan zich dankzij de – eveneens nieuwe – Puma iets hoger/duurder positioneren.

Lees hier onze eerste rijtest met de nieuwe Ford Kuga

Daar waar 23.200 euro volstaat voor een nieuwe Puma moet je ongeveer vijfduizend euro meer op tafel leggen voor de grotere en gloednieuwe generatie Kuga SUV. Na de wereldpremière op het Autosalon van Frankfurt komt hij tegen de herfst in de showrooms te staan met zijn frisse vormgeving, modern(er) interieur, handige rijhulp/technologie/veiligheid/gadgets en breed motorengamma. Zo zijn er naast klassieke verbrandingsmotoren (lees: benzine en diesels) ook keuze tussen een mild hybrid, hybrid en plug-in hybrid alternatief!

Om het bos door de Kuga configuratiemogelijkheden te kunnen zien voorziet Ford diverse (gekende) uitrustingsniveau’s in de vorm van Trend, Titanium, ST-Line X en Vignale. Die laatste twee doen het met uitgesproken visuele details met de focus op respectievelijk sportiviteit en luxe/comfort.

Op vlak van motoren biedt de nieuwe Ford Kuga de mogelijkheid tot een 1.5-liter EcoBoost (120 pk), 1.5-liter EcoBlue (120 pk), 2.0-liter EcoBoost MHEV (150 pk) en 2.5-liter EcoBoost PHEV (225 pk). De basisversie doet het met voorwielaandrijving en een manuele zesbak, de topversie geniet van een 8-traps automaat én vierwielaandrijving.

Belgische prijs Ford Kuga 2019:
Kuga Trend: vanaf 28.300 euro
Kuga Titanium: vanaf 31.600 euro
Kuga ST-Line X: vanaf 36.300 euro
Kuga Vignale: vanaf 39.600 euro

Voor een vlotte productiestart te bekomen komt de nieuwe Ford Kuga initieel in de Titanium en ST-Line X uitvoeringen, tegen mei 2020 moet het volledige gamma beschikbaar zijn. Later volgt er misschien/hopelijk een Kuga ST à la Focus ST!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...