Officieel: Alpina B3 Touring (2019)

Officieel: Alpina B3 Touring AWD (2019)Alpina komt met een 462 pk sterke BMW 3 Reeks Touring.

Van de nieuwe 3 Reeks mogen we binnenkort nog een M3 verwachten, BMW vertikt het – desondanks het succes van de concurrentie – om een M3 Touring te bouwen. Huistuner Alpina (niet te verwarren met het Franse Alpine) neemt die taak dan maar op zich met een B3 Touring die op het Autosalon van Frankfurt het daglicht zag.

De Alpina B3 Touring gaat verder op de zescilinder uit de M340i en laat vermogen van 374 pk / 500 Nm oplopen tot een gezonde 462 pk / 700 Nm! Nog steeds in combinatie met de xDrive vierwielaandrijving en 8-traps ZF transmissie, de begrenzer strippen ze wel waardoor je meer dan 300 km/u kan behalen! Aan het stoplicht hoef je minder dan 4 seconden in te calculeren voor de 0-100 sprint…

Naast een stevige brok vermogen en aangescherpte technische basis daarvoor heeft Alpine op visueel vlak haar uiterste best gedaan met een nog hoogwaardige afwerking dan voordien. Klassiekers als de Alpina Green of Alpina Blue koetswerkkleur, multispaak Classic velgen en de witte accentlijn rondom mogen uiteraard niet ontbreken.

BMW Jean-Michel Martin (Brussel) kan je verder helpen om via de officiële weg een Alpina aan te schaffen in België, net over de (Duitse) grens zijn er anderzijds ook een hoop bereidwilligen voorhanden.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...