Officieel: Kia Ceed Plug-in Hybrid (2019)

Officieel: Kia Ceed Plug-in Hybrid (2019)De Kia Ceed – en meer specifiek de Ceed Sportswagon en XCeed – komen binnenkort met een plug-in hybride aandrijflijn.

Met het oog op de Europese markt vergroot Kia haar plug-in hybride gamma (dat momenteel de Niro en Optima omvat) met de Ceed Sportswagon Plug-in Hybrid en XCeed Plug-in Hybrid. Behalve het bruikbare elektrische rijbereik van 60 km (WLTP) is de zeer beperkte CO2 uitstoot ook altijd mooi meegenomen! Zeker voor de zakelijke rijker.

De Kia Ceed Plug-in Hybrid’s rekenen op de bestaande set-up met de 1.6-liter viercilinder benzinemotor, elektromotor en lithium-polymeerbatterij. Tezamen staan ze garant 141 pk / 265 Nm en een sprinttijd van ongeveer 10 seconden. Kia voorziet de boterzachte 6-traps automaat met dubbele koppeling, desgewenst te bedienen via de schakellepels achter het stuurwiel.

Voor een betere aerodynamica (lees: nog zuiniger!) krijgen de Ceed Sportswagon Plug-in Hybrid en XCeed Plug-in Hybrid een aangepaste (gesloten) grille mee naast aangepaste velgen. Standaard 16” groot maar optioneel zijn er ook 17” exemplaren beschikbaar! De bagageruimte valt iets lager uit desondanks de plaatsing van de batterij onder de achterbank.

Begin 2020 verwachten we de Kia Ceed Plug-in Hybrid’s in de showroom, prijzen volgen tegen dan.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...