Belgische prijs Kia XCeed (2019): vanaf 23.990 euro

Belgische prijs Kia XCeed (2019): vanaf 23.990 euroDe avontuurlijke Kia XCeed staat in de showrooms!

De nieuwe generatie Kia Ceed (te herkennen aan de normale naamgeving) omvat momenteel een Ceed hatchback, Ceed SW (Sportswagon, break), ProCeed (vierdeurs coupé/shooting brake) en de sportieve Ceed GT derivaten. De Belgische Kia verdeelpunten moeten vanaf vandaag wat schuiven met hun modellen want de stoere XCeed moet er ook nog bij!

Die XCeed crossover doet het met een hogere bodemvrijheid, extra bescherming rondom en iets grotere buitenafmetingen wat dan weer een positieve invloed heeft op de binnenruimte. De koffer slikt 426 liter bagage of tot 1.378 liter met de achterbank neer. Alle gekende rijhulp, connectiviteit en veiligheidssystemen uit de andere Ceed modellen zijn uiteraard (optioneel) terug te vinden in de XCeed, de UVO Connect technologie (met ingebouwde SIM kaart) is wél gloednieuw.

Kia prijst de XCeed aan in een Must (vanaf 23.990 euro), More (vanaf 27.490 euro) en Sense (vanaf 30.640 euro) uitrustingsniveau waarmee je de keuze krijgt tussen een 1.0-liter T-GDi driecilinder benzine (100 pk), 1.4-liter T-GDi viercilinder benzine (120 pk) of 1.6-liter Smartstream CRDi viercilinder diesel (115 pk of 136 pk). Standaard voorzien van een manuele versnellingsbak maar de topversies zijn ook te verkrijgen met een zeventraps automaat met dubbele koppeling. In 2020 volgt nog een dieselmotor met 48V mild hybrid technologie en een plug-in hybride (benzine) motor!

De gloednieuwe Kia XCeed is 4.000 euro duurder dan een reguliere Ceed en de eerste XCeed’s worden tegen november afgeleverd.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...