Wit is en blijft de populairste autokleur (2019)

Wit is en blijft de populairste autokleur (2019)Een kleurrijke koetswerkkleur kan wonderen doen om je wagen écht te laten schitteren, toch wordt er voornamelijk gekozen voor wit, zwart of grijs.

Anno 2019 zijn de personalisatiemogelijkheden bij ongeveer alle automerken zo goed als eindeloos, meestal beginnende met een ruime keuze inzake koetswerkkleur waarna je nog kan verder gaan met diverse upgrades, velgen, packs, accenten en de nodige accessoires. Je wagen zelf van de nodige zorg(en) voorzien kan bijvoorbeeld met de ruime productgamma van autoonderdelen24.be.

In het grijze België springt een gele, oranje of groene wagen snel in het oog, op café kan je dan weer uitpakken met de klinkende benamingen zoals Pulse Orange, Blu Emozione, Liquid Yellow, … van de gekozen kleur.

Toch blijft wit de meest gekozen lakkleur wereldwijd aldus een onderzoek van specialist Axalta Coating Systems, gevolgd door zwart en grijs. Bij de keuze van de kleur speelt de persoonlijke voorkeur een grote rol al wordt er ook vaak rekening gehouden met het klimaat, het type wagen en zelfs bijgeloof. In India zijn er zodanig maar een handvol zwarte (= geassocieerd met ongeluk) auto’s, dit in tegenstelling tot Japan maar waar liefst 22% in de sinistere tint geleverd worden. Rode wagens situeren zich dan weer rondom de Mediterraanse Zee. Het rapport leert ons ook dat compacte stadswagens behoorlijk kleurrijk voor de dag komen, meer dan 30% van de blitse/dure SUV’s komt in het zwart.

In de grootste automarkt ter wereld, China, zijn maar liefst 6 op 10 verkochte wagens voorzien van een witte lakkleur, in Europa en de Verenigde Staten beperkt zich dat tot 25%. Blauwe wagens doen het in het Westen relatief goed (10%) in tegenstelling tot Azië (0,3%).

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...