Officieel: BMW X5 Protection VR6 (2019)

Officieel: BMW X5 Protection VR6 (2019)Voor de BMW X5 rijder met zorgen.

De nieuwe generatie BMW X5 (codenaam: G05) is als riante SUV sowieso in staat om enig avontuur te doorstaan, voor wie grotere zorgen heeft komt de Duitse premiumconstructeur nu met een gepantserde uitvoering. De BMW X5 Protection voldoet aan het VR6 niveau waarmee de Duitse SUV een aanval met een “automatisch aanvalswapen” (genre AK74), 15 kg TNT of 200 g C4 explosie kan overleven. Daarvoor is hij gezegend met extra bescherming rondom en zijn de raampartijen nu 30 mm dik. Desgewenst kan je nog extra bescherming onderaan krijgen waarmee je ook handgranaten moet kunnen verdragen.

De BMW X5 Protection VR6 is voorzien van de M50i motorisatie wat wil zeggen dat de 4.4-liter V8 met 530 pk / 750 Nm garant staat voor de betere prestaties. Zo heb je slechts 5,9 seconden nodig voor de 0-100 sprint en kan je tot 210 km/u halen, niet slechts voor een gepantserde SUV.

Binnenin is er ruimte voor vier inzittenden die naast de nodige luxe en comfort ook beroep kunnen doen op een intercomsysteem om met de buitenwereld (en bijhorende sloebers?) te communiceren. Rondom de knappe 20” velgen zijn er speciale runflat banden met extra sterke wand, zelfs bij een serieuze aanslag moeten ze je in veiligheid kunnen brengen.

BMW geeft (logischerwijs) geen verdere details omtrent de technische ombouw noch inzake de prijs.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...