Preview: Hyundai i30 N Project C (2019)

Preview: Hyundai i30 N Project C (2019)Op het Autosalon van Frankfurt zal Hyundai de i30 N Project C voorstellen, een gelimiteerde hot hatch voorzien van enkele designupgrades en dynamische aanpassingen!

Op een extra krachtige uitvoering of variant met automatische transmissie moeten we nog (even?) wachten, wel komt Hyundai met een gelimiteerde i30 N Project C naar het Autosalon van Frankfurt in september. Daarbij werd het gebruik van lichtgewicht materialen (lees: koolstofvezel) niet geschuwd wat tezamen met de 19” velgen uit de motorsport en enkele aerodynamische aanpassingen een positieve invloed heeft op het totaalgewicht en de rijbelevenis. Nog meer intens rijplezier aldus de Europese Koreanen die onder leiding van Albert Biermann heerlijke hot hatches in elkaar steken!

De Project C benaming verwijst naar het high performance “Area C” testcircuit nabij het Namyang R&D centrum in Zuid-Korea. Doorheen de bestickering zien we een knaloranje lakkleur, benieuwd of deze ook op de productiemodellen zal prijken. Motorische aanpassingen zijn niet voorzien, de 2.0-liter viercilinder T-GDi benzinemotor levert dus nog steeds 275 pk en 353 Nm.

De i30 N Project C productie wordt strikt beperkt tot 600 stuks voor de Europese markt, gezien het succes in België mogen we zeker een handvol exemplaren verwachten! Meer details na de onthulling in Frankfurt.

Lees hier onze eerste rijtest met de Hyundai i30 N!
Lees hier onze rijtest met de Hyundai i30 N 250 pk!
Lees hier onze rijtest met de Hyundai i30 Fastback N 275 pk!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...