Teaser: McLaren Speedster (2020)

Teaser: McLaren Speedster (2020)McLaren komt volgend jaar met een behoorlijk exclusieve cabrio.

Interessant nieuws vanuit Pebble Beach, McLaren werkt aan een nieuw Ultimate Series model dat plaats zal nemen naast de Senna en Speedtail. Daar waar de focus bij hun respectievelijk op prestaties en luxe ligt wil de nieuweling indruk maken met zijn unieke dakconstructie, medio 2020 moet de Speedster het daglicht zien. Vermoedelijk met een andere benaming.

McLaren CEO Mike Flewitt beperkt zijn communicatie tot (veelbe)lovende woorden zoals “open roadster met twee zitplaatsen”, “puurste rijervaring ooit” en “zeer exclusief”. Dat laatste slaat ongetwijfeld op de gelimiteerde productie van 399 exemplaren aan vermoedelijk een miljoen euro per stuk, vanafprijs uiteraard.

Omtrent de vormgeving spreken de sportieve Britten uit Woking omtrent “klassieke roadsterverhoudingen”, “elegante vloeiende lijnen” en “lage vleugeldeuren” terwijl ze hun voorliefde voor lichtgewicht materialen (lees: koolstofvezel) niet onder stoelen of banken steken. De Speedster moet namelijk de lichtste auto ooit worden die McLaren bouwde! De V8 benzinemotor uit de McLaren Senna (800 pk) zal hier eveneens dienst doen waardoor we adembenemende prestatiecijfers mogen verwachten.

Vermogende klanten zullen in de komende dagen/weken/maanden de auto ontdekken waardoor we stiekem hopen op meer details/beeldmateriaal, tot dan moeten we het doen met deze vage teaser.

Teaser: McLaren Speedster (2020)

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...