Officieel: Volkswagen T-Roc Cabriolet (2019)

Officieel: Volkswagen T-Roc Cabriolet (2019)Geloof het of niet, Volkswagen heeft vanaf heden écht een dakloze T-Roc Cabriolet crossover!

Na de T-Roc crossover en 300 pk sterke T-Roc R komt Volkswagen – zoals verwacht – met een T-Roc Cabriolet naar buiten. De wereldpremière is voorzien voor het Autosalon van Frankfurt in september, tegen de lente van 2020 moeten de eerste exemplaren leverbaar zijn. Dit bovendien enkel in de goed uitgeruste Style en R-Line uitvoeringen die beiden met 17” velgen komen, via de riante optielijst kan dat oplopen tot maximaal 19”.

Net zoals bij de Range Rover Evoque Convertible is deze Volkswagen T-Roc Cabriolet voorzien van een elektrisch bedienbare stoffen kap die opent (en sluit) in slechts 9 seconden. Dit desgewenst al rijdend tot maximaal 30 km/u. De koffer krimpt van 445 liter tot 284 liter al benadrukt Volkswagen dat je de veelzijdigheid van deze T-Roc Cabriolet kan versterken met de optioneel verkrijgbare trekhaak.

Omtrent dieselmotoren hullen ze zich in Wolfsburg (begrijpelijk) in stilzwijgen, wél spreken ze op dit mometn van twee benzinemotoren: 1.0-liter TSI driecilinder (115 pk) en de 1.5-liter TSI viercilinder (150 pk). Beiden standaard voorzien van een manuele versnellingsbak, de krachtigste uitvoering is daarnaast als optie beschikbaar met een zevenversnellingsbak met dubbele koppeling (DSG).

De nieuwe T-Roc Cabriolet wordt gebouwd in de VW fabriek van Osnabrück (Noord-west Duitsland) waar ze in het verleden ook de Golf Cabrio en Beetle Cabrio produceerden.

Lees hier onze rijtest met de Volkswagen T-Roc crossover!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...