Officieel: Audi e-tron Scooter (2020)

Officieel: Audi e-tron Scooter (2020)Na de zuiver elektrische e-tron SUV komt Audi nu met een hippe – zuiver elektrische – step/skateboard!

We het alreeds bij Seat (met hun eXS KickScooter) maar nu lanceert Audi ook een zuiver elektrische step waarmee de Duitse premiumconstructeur mooi inspeelt op de multimodale mobiliteit en bijhorende trends. In tegenstelling tot de klassieke e-step (genre Bird en co) heb je bij de e-tron Scooter zowaar een hand vrij waarmee je desgewenst handsignalen kan geven. Of selfies maken.

De Audi e-tron Scooter heeft een autonomie van 20 km en topsnelheid van 20 km/u. De elektrische scooter weegt 12 kilogram en is opvouwbaar waardoor je hem gemakkelijk meeneemt in de auto, op de bus of op de trein. Naast een elektrische rem is er ook een hydraulisch exemplaar voorhanden voor in bepaalde (nood)situaties.

De productie van de e-tron Scooter zal – in tegenstelling tot de e-tron SUVniet in Brussel plaatsvinden, eind 2020 moet je een exemplaar kunnen aankopen voor ongeveer 2.000 euro. Personalisatie is ook hier het toverwoord met een grijze of zwarte uitvoering met een voetsteun in hout of koolstofvezel. Via een Bluetoothverbinding kan je de rijeigenschappen verder afstellen net als extra bescherming tegen diefstal. Audi bekijkt voor specifieke gebruikersgroepen (lees: hipsters?) of er ook werk kan gemaakt worden van een handige leaseformule.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...