Seat Leon nummer 1.000.000 is een feit

Seat Leon nummer 1.000.000 is een feitDe Seat Leon is goed voor meer dan 2,2 miljoen verkochte exemplaren, de derde generatie neemt daarvan 1.000.000 stuks voor zijn rekening.

De Seat Leon gaat al mee sinds 1999 en viert dit jaar dus zijn twintigste verjaardag. In Spanje is er nog reden tot feest want de derde generatie – uit 2012 met een facelift in 2017 – zit intussen aan één miljoen verkochte exemplaren wat bijna even goed is als zijn twee voorgangers tezamen! Europese interesse voor deze blitse C-segment hatchback is er voornamelijk uit Duitsland, Spanje en het Verenigd Koninkrijk, wereldwijd gaat het voornamelijk om Mexico, Marokko, Singapore en zelfs Nieuw-Zeeland!

De Leon is goed voor meer dan 25% van de totale Seat verkoop, technisch deelt hij ook het nodige (onderstel, motoren, aandrijflijn, ..) met de populaire Ateca SUV. Bij de lancering was de nieuwe Seat Leon te verkrijgen als driedeurs, vijfdeurs, ST break en avontuurlijke X-Perience softroader, momenteel draait het nog om de vijfdeurs en break. Dit met klassieke benzine/dieselmotoren maar ook met mileuvriendelijke (CNG) en sportieve (CUPRA) alternatieven.

In 2020 verwachten we een gloednieuwe generatie Seat Leon en zuiver elektrisch alternatief.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...