Officieel: Mercedes-AMG GLC43 facelift (2019)

Officieel: Mercedes-AMG GLC43 facelift (2019)Last but not least wordt ook de GLC43 AMG – zowel de SUV als Coupé – opgefrist!

Na de reguliere GLC, GLC Coupé en bijhorende GLC63 AMG varianten voorziet Das Haus nu ook de beide koetswerkvarianten van de GLC43 AMG van een soortgelijke update. Deze werpt zich op als perfect alternatief wie op zoek is naar iets speciaals en dagdagelijks bruikbaar maar toch geen nood heeft aan zo’n knotsgekke/veeleisende V8 uit de AMG boetiek.

De opgefriste Mercedes-AMG GLC43 heeft de familiale Panamericana grille, andere/betere lichtblokken, strakkere lijnenspel en nieuwe personalisatiemogelijkheden (kleuren, 19” tot 21” velgen, packs, accenten, …). Achteraan bemerken we vier ronde uitlaatmonden, per direct het herkenningspunt om een GLC43 van een GLC63 te onderscheiden.

Mercedes over de opgewaardeerde binnenzijde: “Het interieurontwerp zet de sportieve stijl van het exterieur voort en versterkt de dynamische uitstraling van de nieuwe GLC 43 4MATIC”. Wij houden het liever op een sportief en hoogwaardig afgewerkt geheel met de nodige binnenruimte wat het praktisch gebruiksgemak van de SUV alweer bevestigd. Nieuw hier is de digitale 12” tellerpartij en 10” infotainmentsysteem met MBUX ondersteuning.

De GLC43’s rekenen nog steeds een 3.0-liter V6 benzinemotor (nu 390 pk / 520 Nm sterk), negentraps automaat en slimme 4MATIC vierwielaandrijving. Gezamenlijk goed voor een 0-100 chrono van 4,7 seconden en een topsnelheid van 250 km/u. De sportuitlaat zorgt desgewenst voor de nodige auditieve ondersteuning terwijl je ook de nodige ondersteuning krijgt op vlak van rijdynamiek.

Later dit jaar duikt de gefacelifte GLC43 AMG en GLC43 AMG Coupé op bij de Mercedes-AMG concessiehouder.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...