Toyota stuurt zelfrijdende wagen door Brussel

Toyota stuurt zelfrijdende wagen door BrusselSchrik niet als je een autonoom rijdende Lexus – met chauffeur als back-up – ziet opduiken in het drukke Brusselse verkeer.

In het Toyota Motor Europe R&D Centrum te Zaventem heeft Toyota al meerdere succesvolle simulaties en proeven afgewerkt met zelfrijdende (of autonoom rijdende) wagens, nu is de tijd rijp voor een échte praktijktest in de hoofdstad. Daarvoor rekenen ze op een licht aangepaste Lexus LS van de vorige generatie, voorzien van een arsenaal aan sensoren, radars en camera’s en een zeer nauwkeurig positioneringssysteem, die zich in de komende maanden doorheen het drukke verkeer in Brussel zal (proberen te) manoeuvreren. Een veiligheidschauffeur en operator zijn voor de veiligheid toch nog fysiek aanwezig in de auto, bij eventuele problemen kunnen ze snel ingrijpen en de controle overnemen.

Na eerdere succesvolle testen met een soortgelijk prototype in Japan en de VS is het nu aan Europa om waarheidsgetrouwe en real life rijomstandigheden te verzamelen. De vaste testlus doorheen de Europese wijk is anderzijds een mooie PR stunt die bovendien de zegen kreeg van het Brusselse Gewest.

Toyota zal de opgedane kennis delen met de Europese L3Pilot partners die werken aan zelfrijdende wagens en de optimale werking van dergelijke systemen in complexe en diverse stedelijke omgevingen.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...