Jaguar-Land Rover versnelt elektrificatie (2019)

Jaguar-Land Rover versnelt elektrificatie (2019)De Britten gaan nog steviger inzetten op geëlektrificeerde modellen!

Net wanneer de laatste XJ luxelimousine van de band rolde in Castle Bromwich komt de officiële bevestiging naar buiten dat Jaguar-Land Rover (en dus ook Range Rover) in de komen jaren versnelt werk zal maken van de elektrificatie van haar modellengamma. Dat wil niet zeggen dat elk model zuiver elektrisch zal worden, voor het merendeel zal het elektrohulp worden in de vorm van een (mild) hybride aandrijflijn.

Voor de nieuwe Jaguar XJ zal de Britse autobouwer wél de zuiver elektrische kaart trekken na 50 jaar met benzine- en diesels het hof van vele staatshoofden, CEO’s, voetballers en hoogwaardigheidsbekleders te maken. De nieuwe XJ zal wederom voorzien zijn van een prachtig design, adequate prestaties en de nodige luxe naast een nuluitstoot. De toekomstige Jaguar XJ zal vermoedelijk de nodige componenten en technologie delen met de I-Pace SUV, het allereerste zuiver elektrische product van de Jaguar-Land Rover familie.

Naast de milieuvriendelijke en hoopvolle boodschap voor de toekomst laat Jaguar-Land Rover ook weten dat ze een Battery Assembly Centre (batterijfabriek) zullen bouwen in Engeland met een capaciteit van 150.000 stuks. Daardoor creëren ze een hoop (hoogtechnologische) arbeidsplaatsen en dus toekomstige werkgelegenheid in het thuisland, recentelijk ging er nog een reusachtige productiefaciliteit open in Slowakije waar ondermeer de nieuwe Defender zal gebouwd worden.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...