Officieel: De Tomaso P72 (2019)

Officieel: De Tomaso P72 (2019)Exact zestig jaar na de oprichting van De Tomaso wordt het sportwagenmerk opnieuw leven in geblazen met een prachtige P72!

Begin de jaren ’70 kwamen Alejandro de Tomaso en Carroll Shelby met een blitse De Tomaso Pantera sportwagen voor wie geen zin had in een Ferrari of Lamborghini. Na verloop van tijd verdween De Tomaso van het toneel en diverse pogingen om het te reanimeren faalden jammer genoeg.

Dankzij investeerders uit Hong Kong lijkt het nu wel te gaan lukken dankzij ondermeer een prachtig design, nog prachtiger interieur (à la Pagani) en een lichtgewicht chassis uit koolstofvezel dat ingekocht werd bij Apollo (ex-Gumpert).

Zoals de naam al doet vermoeden zullen er slechts 72 exemplaren gebouwd worden van de De Tomaso P72 die allen voorzien van een manuele versnellingsbak. Verdere technische details ontbreken momenteel, de geruchten gaan van een atmosferische V12 tot een Shelby V8. Het prijskaartje van de P72 zou rond de 700.000 euro schommelen.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...