Preview: Mercedes A250e plug-in hybrid (2019)

Preview: Mercedes A250e plug-in hybrid (2019)Als we de geruchten mogen geloven komt er (zeer binnenkort) een zuinige/efficiënte Mercedes A-Klasse plug-in hybride.

Wie het huidige motorengamma van de compacte A-Klasse (en bijna alle derivaten) doorneemt ziet een resem benzine en diesels én een krachtige A35 AMG topversie maar van alternatieve aandrijflijnen is er geen spoor. Dat wil Das Haus rechtzetten met de onthulling van een A250e plug-in hybride op het Autosalon van Frankfurt in september met een 15 kWh batterij waarmee je geheel emissievrij +- 60 km ver moet geraken. En dit tot maximaal 140 km/u!

Zo wordt de 1.3-liter benzinemotor uit de A200 (163 pk / 250 Nm) gekoppeld aan een elektromotor die nogmaals 100 pk / 300 Nm toevoegt aan de compacte premium stadswagen. Om een dergelijk vermogen (zeker qua trekkracht) goed de baas te kunnen rekent Mercedes op de 8-traps automaat uit de GLB.

De batterijpack (goed voor 120 kg extra op de weegschaal) zouden weggestoken worden onder de achterbank waardoor het koffervolume zo goed als behouden blijft. Volgens “insiders” is de A250e voorzien van een DC lader tot 22 kW wat snelle laadtijden garandeert, gezien de inspanningen/investeringen van Mercedes in het IONITY netwerk is een CCS stekker misschien wel een pak logischer.

Na de A250e lancering mogen we dezelfde aandrijflijn verwachten in de andere compacte modellen van Mercedes, denk aan een CLA250e en GLB250e!

Lees hier onze rijtest met de Mercedes A200!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...