Officieel: Opel Corsa (2019)

Officieel: Opel Corsa (2019)Na de onthulling van de zuiver elektrische Corsa-E geeft Opel nu meer details én prijzen omtrent de reguliere benzine én diesel (!) uitvoeringen.

De grootste innovatie van de nieuwe generatie Opel Corsa is uiteraard de zuiver elektrische uitvoering met een riant rijbereik (+- 330 km), royale uitrusting en correcte prijs (vanaf 29.900 euro). Maar aangezien Jan Modaal nog niet direct de (volledige) overslag zal maken naar elektrisch rijden voorziet Opel gelukkig ook reguliere benzine en dieselmotoren. Dat laatste is opmerkelijk gezien het huidige haatklimaat al is het nog steeds de juiste – en meest ecologische – keuze voor de veelrijders onder ons.

De Corsa instapversie heeft een atmosferische 1.2-liter driecilinder in het vooronder met 75 pk al is deze hier vooral om de vanafprijs aantrekkelijk (laag) te houden. Beter opteer je dus voor de 1.2 Turbo met 100 pk, al dan niet met de 8-traps automaat (en zowaar flippers!) in de plaats van de handgeschakelde zesbak. De 130 pk sterke topversie van de 1.2 Turbo driecilinder komt steevast met de eerdergenoemde automatische transmissie. De 1.5 CTDI met 102 pk is de enige beschikbare zelfontbrander (lees: dieselmotor).

Net zoals de Corsa-E is de nieuwe Corsa voorzien van een hedendaagse vormgeving met uitgesproken karakter, zeker als je het wat hoger in de optielijst gaat zoeken. Opel spreekt bovendien vol lof omtrent het aanwezige rijplezier, deels te danken aan het beperkte gewicht (tot 100 kg lichter als voordien).

Tegen de zomer kan je de nieuwe Corsa bestellen in diverse uitvoeringen die je naar goede gewoonte kan aandikken met extra gadgets, rijhulp, veiligheid, connectiviteit en personalisatie.

Update 29/06: de nieuwe Opel Corsa is beschikbaar vanaf 15.995 euro.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...