Officieel: Skoda Scala 1.0 G-TEC (2019)

Officieel: Skoda Scala 1.0 G-TEC (2019)De nieuwe Skoda Scala loopt desgewenst op aardgas (CNG)!

Met de recente lancering van de Superb iV en Citigo-E heeft Skoda haar elektrisch offensief in gang geblazen, toch blijven ze ook geloven in aardgas (CNG) aandrijflijnen. Zeker in het (warme) Zuiden is deze milieuvriendelijke vorm van autorijden behoorlijk populair, in onze regio is het aan een stevige opmars bezig. Naast duurzaamheid en zuinigheid kunnen CNG wagens eveneens terugvallen op een stillere loopcurve en beperkte CO2 uitstoot.

Daar waar de Octavia G-TEC rekent op een 1.5-liter viercilinder doet de G-TEC uitvoering van de nieuwe Scala het met een 1.0-liter driecilinder met 90 pk / 160 Nm, gekoppeld aan een manuele versnellingsbak met zes verzetten. Deze motor kan zowel op aardgas als benzine lopen, dat laatste is met een kleine brandstoftank van 9 liter eigenlijk een oplossing voor in noodgevallen.

Dankzij drie ijzersterke/stalen gastanks kan de Scala G-TEC maximaal 13,8 kg aardgas opslaan, goed voor een rijbereik van 410 km! In combinatie met de benzinetank loopt dat op tot een rijbereik van meer dan 600 km!

Tegen het najaar moet de Skoda Scala G-TEC beschikbaar zijn in Europa met het Active, Ambition en Style uitrustingsniveau.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...