Officieel: Lightyear One (2019)

Officieel: Lightyear One (2019)Het Nederlandse Lightyear komt meespelen in het (hogere) segment van elektrische auto’s en kan direct een riant rijbereik van 725 km voorleggen!

Lightyear mag dan onbekend in de oren klinken, tussen 2013 en 2017 wonnen de oprichters (ex-studenten van de Technische Universiteit Eindhoven) zowaar driemaal de moeilijke World Solar Challenge wedstrijd. Het zal je dan ook niet verwonderen dat de Lightyear One voorzien is van zonnepanelen om zo energie op te wekken, in donkere dagen (of wanneer je daar gewoon zin in hebt) kan je gelukkig terugvallen op plug-in laadtechniek.

De One verschilt grondig met zijn elektrische concurrenten (Model S, I-Pace, e-tron, …) met zijn aerodynamische vormgeving (à la Volkswagen XL1?), volledig geïnspireerd door de natuurwetten. Voor de constructie van het onderstel en carrosserie kozen ze voor lichtgewicht materialen zoals aluminum en koolstofvezel.

Midden 2019 zal Lightyear starten met de bouw van 100 prototypes en als alles goed loopt wordt de serieproductie daarna opgestart tegen 2021. De One is voorzien van vier onafhankelijke elektromotoren (op elk wiel) en een relatief kleine batterij, duidelijk technische details willen de Nederlanders momenteel niet geven. Wel kunnen ze uitpakken met een riant rijbereik van 725 km!

Wie interesse heeft kan in ruil voor 100.000 euro zijn naam op de lijst zetten, het uiteindelijk prijskaartje zou rond de 150.000 euro uitvallen.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...