Nu ook elektrische Hive deelsteps in Brussel

Nu ook elektrische Hive deelsteps in BrusselHive brengt een nieuwe elektrische deelstep naar Brussel.

Na Wenen, Lissabon, Parijs, Athene, Warschau en Wroclaw is het nu de beurt aan Brussel om kennis te maken met de felgroene/gele Hive deelsteps. Maar liefst 800 stuks zijn er beschikbaar in onze hoofdstad, een aantal dat snel kan toenemen indien het aanslaat. Na het succes van Bird, Lime, Dott, Flash en consorten kan/mag niemand daar nog aan twijfelen…

De elektrische Hive deelstep moet meehelpen om het drukke autoverkeer te verminderen door het aanbod aan alternatieve vervoersmiddelen te vergroten, daarom dat ze ook 24/24u en 7/7d beschikbaar zullen zijn. Het opladen zal wel hoofdzakelijk ’s nachts gebeuren om zo de beschikbaarheid overdag te optimaliseren.

De visie van Hive is de stad leefbaarder, toegankelijker en milieuvriendelijker te maken door de manier waarop we ons verplaatsen groener te maken en tegelijkertijd de openbare orde en veiligheid voorrang te geven. Dankzij het snelle/gemakkelijke gebruik van de elektrische step in een stedelijk karakter wordt het gebruik van privévoertuigen beperkt en zo ook de files, vervuiling, het lawaai en het gebrek aan parkeerplaatsen tegen gegaan.

Maar Hive is niet ongevoelig voor de kritiek op de deelsteps (gevaarlijk, snel, parkeerproblemen, overlast, …) en wil hiervoor intensief samenwerken met de nationale en lokale autoriteiten m.b.v. verschillende initiatieven naast het verifiëren van correct gebruik.

Hive werd in 2018 gelanceerd in Lissabon en maakt deel uit van het samenwerkingsverband tussen BMW en Daimler, net als merken als mytaxi, Car2Go en DriveNow. Na de lancering in Brussel kijken ze alreeds naar andere steden waar de Hive’s kunnen neerstrijken.

De Hive applicatie kan je vinden in de Apple App Store en Google Play Store, voor de nieuwkomers een korte gebruikershandleiding:

  1. Download de Hive app
  2. De app localiseert de dichtsbijzijnde steps
  3. Scan de QR code op de step en start de rit
  4. Eindig de rit of zet de step in parking modus
  5. Parkeer de step op een verantwoorde plek en zonder voet/fietspaden en opritten te blokkeren.

Nu ook elektrische Hive deelsteps in Brussel

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...