Officieel: Bentley Flying Spur (2019)

Officieel: Bentley Flying Spur (2019)Bentley lanceert een nieuwe generatie van de luxueuze Flying Spur limousine.

Een logisch vervolg op de Continental GT (2017) en Continental GT Convertible (2018) is de vierdeurs Flying Spur die dankzij extra centimeters in de lengte meer binnenruimte (lees: méér luxe en comfort) weet te bieden. Visueel volgt deze limousine het moderne lijnenspel terwijl we ook de nodige pennentrekken van de Mulsanne herkennen.

Standaard krijgt de nieuwe Bentley Flying Spur ondermeer Matrix LED lichtblokken en 21” lichtmetalen velgen mee, via de exclusieve Mulliner personalisatiegids kan dat zelfs 22” worden. Het interieur is zo goed als volledig hetzelfde als bij de Continental GT met als blikvanger een draaiend gedeelte in het dashboard, aan personalisatiemogelijkheden uiteraard geen gebrek. Met het glazen panoramisch dak krijg je achterin een uniek ruimtegevoel aldus het Britse luxemerk uit Crewe.

De Bentley Flying Spur zal initieel aangeboden worden met de 6.0-liter W12 benzinemotor uit de Bentayga Speed, goed voor 625 pk / 900 Nm. Desondanks een stevig leeggewicht (2.435 kg) neemt de 0-100 sprint slechts 3,8 seconden in beslag en moet een topsnelheid van 333 km/u haalbaar zijn. Later volgt er tevens een meer toegankelijke V8 versie die net wat fiscaal vriendelijker voor de dag komt, een plug-in versie mogen we op termijn ook verwachten.

Een soepele 8-traps automaat en vierwielaandrijving zijn wederom standaard, gloednieuw (en voor het eerst te verkrijgen bij Bentley) is de vierwielsturing. Daarmee geniet je dankzij de meesturende achteras van net wat meer wendbaarheid (en een korte draaicirkel) op lage snelheid, bij vlottere snelheden wordt dat meer stabiliteit. Remschijven van 420 mm zorgen voor een adequate hoeveelheid remkracht.

Tegen de herfst ben je welkom bij Bentley Brussels voor je Flying Spur configuratie op te maken, de eerste exemplaren zullen begin 2020 afgeleverd worden. Een Belgische prijs is nog niet beschikbaar, reken op minimaal 240.000 euro.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...